La pastisseria Canal de Barcelona, millor croissant de mantega d’Espanya 2016 i 2019, celebra enguany cinc dècades de servei a la ciutat i ho celebra amb una renovada aposta per la pastisseria tradicional adaptada al segle XXI.

Innovant en la pastisseria tradicional des de 1970

La història dels primers cinquanta anys de Canal està lligada des d’un principi per una clara vocació cap el client del dos germans Mercè i Xavier Canal.

En els primers temps, elaborant els productes que sortien de l’obrador del carrer Calvet, amb menys sucre i ingredients de la màxima qualitat possible en aquell moment, que aviat els convertí en un referent del barri. Anys més tard, les novetats en pastissos que es presentaven cada cap de setmana, també van signi car un salt qualitatiu en el reconeixement de la pastisseria.

Els viatges arreu del món influïren notablement en la creativitat de les propostes de Canal. Un viatge a la Toscana, per exemple, va portar cap a Barcelona el naixement dels pastissos amb fruita fresca, i un altre salt qualitatiu a la casa. La influència parisenca, també va trobar lloc a l’obrador i la proposta de pastissos lleugers i mousse s’han mantingut fins avui en les preferències dels clients de la pastisseria.

El canvi de segle va portar una nova generació encapçalada per en Lluís Estrada Canal (Jove Artesà Alimentari Innovador 2010) a agafar el protagonisme. Amb l’objectiu de continuar ampliant les fronteres de l’ofici pastisser i dotar-lo de nous horitzons, va liderar aportacions tan notòries com el festival “Eat the Art” (2004-2008) on es convidava artistes a transformar un projecte personal en una escultura de xocolata; o la ja icònica Comaxurros on es revisa la tradició xurrera amb l’objectiu de servir els xurros tradicionals i altres especialitats innovadores i sorprenents.

Aprofitant el 50è aniversari, la marca renova també la seva identitat i, a partir d’ara, passa a denominar-se Mervier Canal. Aquest afegit a la marca tradicional, es converteix en un homenatge a les dues persones que van fundar la pastisseria l’any 1970, al local del carrer Calvet, 15, de Barcelona, els germans Mercè i Xavier Canal.