logo

Canal guanya el Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat

La pastisseria Canal de Barcelona guanya el Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat

La pastisseria Canal de Barcelona ha guanyat avui el IX Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2016, que s’ha disputat aquest matí a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. Toni Vera, de la pastisseria Canal, s’ha imposat entre els 42 pastissers de tot l’Estat que han presentat els seus croissants artesans a concurs.

La pastisseria Canal, amb establiments al carrer Muntaner i Calvet de Barcelona, va néixer l’any 1970 i ha introduït la innovació en la tradició. Elabora brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània i té servei de càtering.

El campionat, que aquest any arriba a la novena edició, l’organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona per incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en brioixeria. Entre els guanyadors d’edicions anteriors hi ha pastisseries com Vallflorida Xocolaters (2015), Oriol Balaguer (2014), Ochiai (2013), Sweet by Abraham Balaguer (2012), Turull (2011) o Hofmann (2010).

El concurs ha començat a les 8h amb l’entrega dels croissants. De 10.30h a 13h, un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria han valorat els croissants presentats tenint en compte els següents aspectes: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts). Han format part del jurat:
• Lluís Costa (Pastisseria Vallflorida Xocolaters, guanyador de l’edició 2015 del concurs)
• Miguel Moreno (Pastelería Mallorca ,secretari del jurat)
• Antoni Bellart (Pastisseria Triomf , president del jurat)
• Francisco Migoya (responsable de pastisseria de Modernist Cuisine, professor del Culinary Institute of America i autor de diversos llibres de pastisseria)
• Marike Van Beurden (pastissera holandesa de prestigi internacional)
• Cesar Romero (de Mantequilla Elle & Vire)
• Jordi Aceituno (de Harinas Ylla)
• Rafael Lozano (periodista, Magazine de La Vanguardia)

El concurs, patrocinat per Farines Ylla, la Mantega Elle & Vire i els forns Wiesheu, s’ha celebrat en el marc de la mostra professional de pastisseria Expo Nadal.

download_logo